perjantai 22. elokuuta 2014

Mahtavaa!

Keskiviikkona oli hyppypäivä! :) en jaksanut tuupata koulua, lähteä yksin maastoon, joten vaihtoehdoksi jäi hyppääminen.. Koko päivän oli satanut, mutta kenttä oli silti super hyvä! 

Tallille menin siinä kuuden jälkeen. Otin ponin heti tarhasta talliin, laitoin kuntoon ja kentälle. Alku verkoiksi molemmille, kannoin esteen kentälle.                    Laitoin puomi-pysty-puomi tehtävän. Kävelin vielä hetken ja sen jälkeen verkkasin ponin taas puoli pitkin ohjin ravissa. Laika oli taas tosi kiva ja rento! 

Pikku hiljaa aloin kerään ohjia ja tekeen siirtymisiä. Poni otti ihmeen nopeasti käyntiin, mutta siirtymiset ei ollut mitään pehmeitä. Tein muutaman väistön ja ne sujui ihan ok. Otin sitten melkein heti laukkaa, että pääsisin myös hyppään, kuitenkin menemättä hirveästi yli tuntia. 

Ponin laukka oli taas todella hyvää. :) otin muutamia temmonvaihteluja. Ei meinannut tulla takas reippaasta laukasta. :D aloitin pienestä korkeudesta 60cm hyppään. Poni oli ihan innoissaan ja koitti kuskata mua esteelle. Jouduin tekeen toisella pitkällä sivulla siirtymisiä. Poni hyppäs todella hyvin. Nostin esteen seuraavaksi sinne 80cm. 

Entisestään ponilla mittarit nousi :D joten jouduin sen muutaman kerran ottaan seis ja rauha. Poni yritti hypätä etupuomin ja esteen samaan aikaan, huhu mikä hyppy tuli! Just ja just pysyin kyydissä.. Koska poni oli niin hyvä ja tarkoitus oli hypätä vielä tällä viikolla isompaa nostin esteen metriin. Vaude miten makeita hyppyjä poni teki! :) se on niin super kiva hypätä, kunhan esteessä on vähän edes kokoa.  Innostuin vähän ja nostettiin vielä sinne 120cm. Enkä osaa edes sanoin kuvailla kuinka hyvä fiilis tuli, siitä kuinka super poni Laika on!!  <3 lopetettiin siihen. 
Vielä loppuun eteen alas ravit. Kävelytin ponia maasta lopuksi, ponny oli niin super , että se ansaitsi saada mennä ilman mua selässä loppu käynnit. :D suihkun kautta poni karsinaan.  

Torstaina sitten lähdettiin maastoon, seurana taas tietty kaveri poninsa kanssa. Oltiin liikenteessä taas joku kolmetuntia :D meillä joutuu käveleen niin paljon, kun talli on keskustassa ja hiekkateillekin joutuu kulkeen asvalttiteitä pitkin. Eipä se mitään, varsinkaan kun koko matkana ei satanut, vaan melkeinpä aurinko paistoi. Ravailtiinkin paljon, käytiin vuoron perään laukkailemaan yksi kiva mäki, hypättiin maastoeste ja vaikka mitä muuta kivaa.. Oli niin parasta taas! : ) suunniteltiin tuossa, että voitaisiin ottaa tavaksi ainakin kerta viikkoon tuommoinen kunnollisempi maastolenkki. 
Kunto kasvaa ponilla sekä mulla. Kilometrejä kertyy semmoinen 20km. 


Tänään lähdettiin jälleen maastoilemaan kaverin kanssa poneilla, koska en jaksanut tehä tänään mitään erikoista tai ``aivoja´´ vaativaa työtä :P  sekä meillä on maastossa aina niin hauskaa!  Ravailtiin lähes kaikki hiekkapätkät ja nurmi kohdat, asvaltit totta kai käveltiin. Poneilla oli taas hauskaa, nii myös meillä ratsastajilla, nähtiin myös super hieno auringon lasku! Alkoi tosin tulemaan jo hiukan kylmä hupparilla, sekä pitää alkaa kaivamaan heijastimia kaapin pohjalta..  Kaveri laukkasi meijän perässä muutaman kerran ja laika malttoi kuitenkin mennä hienosti ravia edellä. Yhdessä mäessä jäin odottaan alas ponin kanssa, että hän sai laukata poninsa kanssa rauhassa ylös, laika kuumus siittä ihan kauheasti ja alkoi hyppiin pystyyn.. mutta onneks meni kuitenkin ok nätisti ylös mäen kaverin luokse. :) huomaa, että ilmat on viilentymässä, nimittäin laika entisestää on energisempi, maastossakin kotio päin tullessa alkoi ``mörköjä´´ näkymään joka paikassa...

On ollut kyllä niin super hauskaa olla tallilla missä on seuraa. =) ponikin selvästi viihtyy.. 
Meillä on suunnitelmissa vaikka mitä kaikkea kivaa tekemistä ponien kanssa ja kuvaillaan sitten mahdollisimman paljon. Huomenna tuupataan kentällä koulua ja sunnuntaina on taas maastopäivä ponien kanssa. Seuraava postaus on tulossa vasta ensi viikolla, joten palataan siloin asiaan.

Mitä olette mieltä tästä ulkoasusta? =)

          KopotiKopiti


      Laikan mielipide pesusta... 

                 Niin kaunista <3


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti