Yleensä meidän "suosikkeja" on nokkoset, koska niitä on yleensä paljon ja tulee samalla siistittyä pihamaita ;) nimittäin ne ei ole mitään suosittuja kasveja pihassa.
Tälläkin kertaa aloitettiin niiden poiminnalla. :) leikataan ne ensin ihan alhaalta poikki puutarhasaksilla. Sen jälkeen laitetaan useampi nokkonen samaan, jotta tulee nippu, sidotaan ne langalla/narulla kiinni ja kuivumaan. Ei sen kummempaa.
Vähän ilmoista ja paikasta riippuen, nokkoset kuivuu n. muutamissa viikoissa. Yleensä me annetaan kuivua vajaa kuukausi, seurataan nippuja tietysti ja heti kun ne näyttää valmiilta eli kuivilta otetaan ne pois nipusta. Sitten aletaankin irrotteleen lehdet varsista ja silputaan lehden ihan pieniksi palasiksi taikka "jauheeksi". Ihan kuinka tykkää :) silloin kun nokkonen on tarpeeksi kuiva se ei pistä/polta.
Viime talvenkin meillä riitti nokkoset koko talvikaudeksi. Nokkonen on hyvä ja monipuolinen kasvi! : ) jos jotain enempi kiinnostaa netistä varmasti löytyy lisää tietoutta.
Kuinka paljon/kauan nokkosjauhetta syltetään? Laitetaanko se ihan muun ruuan sekaan? :)
VastaaPoistaOllaan annettu kuuriluontoisesti : ) laitettu ihan ruuan joukkoon...
Poista